Lessen


Binnen onze vereniging PSV Raerderhimruters is het mogelijk om met een eigen paard of pony lessen te volgen. Er wordt wekelijks les gegeven in dressuur, er zijn springlessen en in het winterseizoen zijn er menlessen.

Voor de en dressuur- en springlessen is Judith Rotteveel onze lescoördinator. U kunt haar via mail of telefoon benaderen wanneer u geïnteresseerd bent in het volgen van lessen bij onze vereniging. Af- en aanmelden voor een les kan via haar mobiele telefoon/what’s app (jrotteveel@planet.nl, 0630841366).

 

Winter- en zomerlessen

De winterlessen worden gegeven in Manege Himmeren van de Familie Kluvers te Raerd. Deze lessen zijn van 1 oktober t/m 31 maart. De zomerlessen worden van 1 april t/m 30 sept in onze buitenbak Hynstewille gegeven op de Jiskepôle aan de Hegedyk nabij Raerd.

U kunt kiezen tussen springlessen, dressuurlessen of een combinatie van spring- en dressuurlessen (wekelijks om en om). Op de donderdagavonden worden de springlessen gegeven door Anja Lycklema en de dressuurlessen door Sijtske Hijlkema. Op dinsdagavond worden de dressuurlessen gegeven door Benjamin Bakker.

 

Dressuurclinic

Naast de spring- en dressuurlessen is het in de winter ook mogelijk om op woensdagavond (1x per 2 weken) mee te doen aan de dressuurclinic van Benjamin Bakker. In de winter van 2017/2018 wordt deze clinic gegeven in de rijhal van Kees Wartena, De Nye Boarch.

 

Indeling spring- en dressuurlessen winter 2017/2018 (start 3 oktober 2017)

Lesindeling winter 2017 2018

Kijk hier voor het aanbod zomerlessen in 2018 welke in april weer starten.

 

Mennen

In de winterperiode worden er menlessen gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Kluvers in Raerd (0566-601639).
Algemene regelgeving voor deelname aan de menlessen:
  • Lidmaatschap van de KNHS is verplicht.
  • Als je nog niet lid bent van een bij de KNHS aangesloten vereniging dan word je automatisch lid van de Raerderhimruters afd. Mennen tegen een bedrag van € 35,-. Per jaar.  Als menlid ben je uitgesloten van deelname van activiteiten die vanuit de Raerderhimruters worden georganiseerd. Wil je wel aan deze activiteiten deelnemen dan dien je volwaardig lid te worden. Dit graag aangeven bij aanvang van de menlessen.
  • Iedereen wordt lid voor de duur van één kalenderjaar. Indien men zijn lidmaatschap op wil zeggen moet dat schriftelijk gebeuren voor 1 november voor aanvang van het nieuwe kalenderjaar
  • Alle deelnemers rijden op eigen risico, denk aan een goede WA verzekering
  • Eerste les start ongeveer halverwege oktober. In totaal zijn er 20 lesavonden.
  • De kosten bedragen € 250,- voor de lessen.
  • In de week van Kerst en Nieuwjaar zijn er geen lessen.
  • Deelname aan de Dressuuravond als de Vaardigheidavond aan het einde van het menseizoen is bedoeld om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen. Op deze avonden zullen zowel de maandag als de woensdag kandidaten deelnemen.
  • Als u gebruik maakt van een van de aanwezige karren wordt hiervoor €2,- in rekening gebracht per keer. Dit bedrag kan aan het slot van het seizoen worden voldaan
  • De kosten van de lessen moeten voor 31 december zijn betaald. Dit kan contant of op rekening van B. Kluvers.