Oliebollenmiddag 29 december 2019


Tussen 13.30 en 15.30 uur reden de meest prachtige combinaties de binnenbak van Kluvers binnen om te gaan ringsteken. We zagen geweldige jurken, sierlijke make-up, cowboyboots, met lichtjes, versierde manen, de Kerstvrouw en Rudolf, superhelden met capes en maskers, glitter & glamour…… Iedereen had zich enorm ingespannen om de prijs voor de mooiste combinatie in de wacht te slepen. De juryleden Margretha en haar dochter Fenna waren onder de indruk van alle prachtige combinaties deze middag maar vonden dat er één combinatie echt uitsprong en dat was Sylvana met haar pony! Een prachtig in het wit geklede, gevleugelde en verlichtte kerstengel te paard waarbij ook begeleider Bettie geheel in stijl gekleed was! Sylvana gefeliciteerd met je prijs voor het mooiste geheel!
Maar het ging natuurlijk om het ringsteken! Er waren vier groepjes ringstekers welke, na even
inrijden en een proefrondje, elk vier rondes ringsteken hebben gedaan. Iedere ronde waren de rake ringen meer punten waard, waardoor degene die wat later de smaak te pakken kreeg soms verrassend ineens als winnaar uit de bus kwam. De meeste pony’s gedroegen zich voorbeeldig en bleven mooi in de baan. Een enkele pony maakte wat extra meters…..zo kwam de combinatie eenhoorn op pony heel enthousiast de bak in maar onderling waren ze het nog niet eens over wie nu de ringen zou gaan steken blijkbaar……ook de cowboy liet tijdens het ringrijden nog een flink staaltje rodeo rijden zien…..en Rudolf moet vast zeer onder de indruk zijn geweest van de Kerstvrouw, door zijn enthousiasme viel het niet mee ringen te scoren! Uiteindelijk is het iedereen gelukt om met één hand aan de teugel en één hand aan het pistool in draf een aantal ringen te scoren!
Zo rond 15.30 uur zat iedereen in de lekkere warme kantine aan een oliebol en een kop warme chocomelk met slagroom! Tijd voor de prijsuitreiking! Degenen met de meeste punten per groepje mochten naar voren komen en kregen naast een luid applaus ook nog een kadootje! De prijswinnaars van deze middag waren: Froukje, Iris, Emily en Corina! Gefeliciteerd dames en veel plezier met jullie prijs.
Na afloop kreeg iedere deelnemer nog een likit reep voor zijn/haar pony mee naar huis met daarop de wens dat 2020 maar een sportief en succesvol jaar mag worden! Deze repen zijn gesponsord door Bosgra!
Een leuke activiteit bedenken en organiseren lukt wel maar het is pas een succes wanneer we
enthousiaste deelnemers, geweldige hulpen en fijne sponsoren hebben! Deelnemers en begeleiders bedankt voor jullie inzet en gezelligheid.
Een bedankje aan de vrijwilligers (Rosalie, Alida, Fenna en Tamme) die hun koude voeten en
loopneus trotseerden om bij de handjes te staan in de bak tijdens het ringrijden, is ook zeker op zijn plaats. Ontzettend bedankt voor jullie hulp! Ook hartelijk dank aan ons gastvrouw in de kantine! Wat was het heerlijk dat wij ons als commissie bij het ringsteken konden bepalen zonder ons druk te maken of de koffie, thee, chocomelk en oliebollen wel op tijd geserveerd werden. Margretha bedankt voor je geweldige inzet! Tot slot willen we Kluvers bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van de gehele accommodatie, een prachtig gebaar wat we uiteraard beloond hebben met een heerlijke lekkernij voor bij het nieuwjaarsontbijt. Bedankt voor de gastvrijheid!
Judith, Karin, Ymie van de Activiteitencommissie Raerderhimruters