Update ponykamp


Zojuist is er een mail verzonden aan alle leden van de club met betrekking tot het ponykamp. Heb je de mail niet gehad, dan kun je deze hieronder alsnog lezen.

Beste (ouder van een) deelnemer van ponykamp, Beste leden,

De zomervakantie komt dichterbij en daarmee ook het ponykamp. Via deze brief moeten we jullie helaas laten weten dat we hebben besloten om het ponykamp voor dit jaar af te lassen.

Als bestuur hebben we de afgelopen weken geworsteld met verschillende vraagstukken en scenario’s. Het belang van de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en de begeleiders staat voorop. Er zijn nu te veel zaken die wij niet kunnen garanderen, zoals de anderhalve-meter afstand tijdens het eten en tijdens het slapen. Bovendien hebben wij contact gehad met de gemeente Westerveld, waar Wateren onder valt, maar ook met de veiligheidsregio Drenthe. Zij raadden ons ten zeerste af om het ponykamp door te laten gaan. Mocht er bovendien gezondheidsschade ontstaan tijdens het ponykamp, dan is het bestuur daarvoor aansprakelijk en eventuele financiële gevolgen worden niet gedekt door een verzekering. Wij hebben daarom een zorgvuldige afweging gemaakt.

Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. Voor de deelnemers die al weken of maanden naar ponykamp uitkijken, maar ook voor de ponykampcommissie die zich ieder jaar inzet om van het ponykamp een geweldige week te maken. Het bestuur is uiteindelijk eindverantwoordelijk en die verantwoordelijkheid willen en kunnen wij als bestuursleden in deze situatie niet op ons nemen.

Intussen wordt er hard gewerkt om voor de deelnemers van ponykamp een leuk daguitje te organiseren. Hierover volgt later meer informatie!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van PSV de Raerderhimrúters