PSV Raerderhimruters

Bestuur

Voorzitter  Jan Fedde van der Hem
Secretaris en ledenadministratie: Klaasje Tigchelaar
Penningmeester: Anneke van der Staal
Lescoördinator: Tjitske Hospens-Peenstra
Algemeen bestuursleden: Jan Hofstra

Aangenaam! Wij zijn het bestuur en stellen ons graag aan jullie voor;

Hallo allemaal, ik ben Jan Fedde van der Hem;
Samen met mijn vrouw Siska heb ik drie ontzettend lieve dochters; Selina, Jitske en Siebrecht en wij zijn woonachtig in Eagum.
Ik ben zelfstandig ondernemer in de waterbouw. Alle drie meiden houden van paarden. Ik heb zelf ook een aantal jaren op paardrijden gezeten en een eigen pony gehad en vind het ontzettend leuk dat mijn dochters dit ook leuk vinden. Inmiddels hebben wij twee ontzettend lieve pony’s, Vossie en Mey.
Selina is de oudste dochter en is begonnen te rijden in Sneek. Echter is deze manege in 2021 gestopt en moesten we opzoek naar een nieuwe vereniging. Dankzij Anneke zijn we terecht gekomen bij de Raerderhimruters waar Selina nu les rijdt en het erg leuk vindt en ik mij inmiddels voorzitter mag noemen van deze mooie vereniging.

Hoi! Ik ben Klaasje;
45 winters jong, getrouwd met Klaas en mem van Marije, Jelle en Rixt en wij wonen in Wirdum.
Paarden en pony’s; de famkes Tigchelaar zijn er dol op! Samen met Klaas gaan ze woensdags en donderdags naar de club om te lessen. Onze zoon houdt van andere pk’s. Hoe meer hoe beter! En ik… ik vind paarden stiekem wat spannend.
Het is super leuk dat ik, met mijn enthousiasme, mijn humor en kleintje angst voor paarden, mijn steentje als secretaris mag bij dragen! Ik hoop dat we met elkaar, en voor elkaar er wat leuks van maken met respect, eerlijkheid en gezelligheid. Doe je mee?!

Hallo allemaal, mijn naam is Anneke van der Staal;
Velen van jullie kennen mij wel. Samen met mijn man Andre en 2 kids Noël en Nick wonen wij op een boerderij in Poppenwier.
Wij zijn met het hele gezin zeer actief in de paardensport. Noël heeft een pony Sharon en daarmee rijdt hij op woensdag les bij Annet. Ik heb altijd wel wat jonge hengsten te rijden en soms verkoop ik ze weer en soms houd ik ze.
Wij hebben een Friese sjees en hiermee mogen we graag te ringrijden en ja, we zijn fanatiek!
In de winter kunnen we ons sjees ombouwen naar arreslee, je snapt wel dat wij hopen dat het ieder jaar flink gaat vriezen want dan zie je ons ook zeker als deelnemers verschijnen aan de arresleewedstrijden. Een trots momentje die ik graag deel met jullie, nu we het over ijs hebben, we hebben ook al een aantal keren kampioenen op Thialf mogen rijden!
Wij hebben al mega veel geweldige hoogtepunten gehad binnen onze paarden activiteiten. Iedere keer genieten wij als familie en gezin hier enorm van.
Ik vervul de functie als penningmeester binnen P.S.V. de Raerderhimruters en ik heb er enorm veel zin in! Samen met de overige 4 bestuursleden gaan we voor veel en leuke activiteiten en mooie lesperiodes. Wij gaan er ervoor, jij toch ook?!

Mijn naam is Tjitske Hospes ;
Ik ben woonachtig te Akkrum op een melkveebedrijf samen met met mijn Jan en onze 4 kinderen.
Ben al meer dan 20 jaar betrokken bij de club als rijdend lid en nu de kinderen groter zijn heb ik die betrokkenheid uitgebreid als bestuurslid, les coördinator, commissie lid en ponykamp begeleider. Maar, niet te vergeten, ook als moeder van de bakrand! Voor de meesten van jullie heb ik geen onbekend gezicht, gelukkig.
Ik hoop dat we komende tijd er weer een gezellige club van kunnen maken, met vele activiteiten zoals voorheen.  
Als algemeen bestuurslid zet ik al enige jaren binnen de P.S.V. de Raerderhimruters vol blijheid mijn beentje voor, als duizendpootje. Dat mag van mij nog wel jaren zo blijven.

Ik ben Jan Hofstra;
55 jaar jong en al een jaar als 25 bij de club betrokken. De meesten kennen mij als hoofd van de men commissie en ik draag samen met Elske van der Meer zorg voor de men lessen.
Als 10 jarige kreeg ik mijn allereerste shetland pony. Daarna nog wel wat gereden op diverse paarden maar nooit op wedstrijden. Toen ik een jaar of 18 was ben ik opgehouden omdat ik ging werken en er graag uit wou gaan.
Mijn vrouw Regina heeft altijd paard gereden, dus toen wij in Raerd gingen wonen kon ze bij Miedema een paard haar hobby weer uitvoeren. Ik ging nog een aantal jaren werken en studeren en na afronding van de studie mocht ik met Pidona, een mooie zwarte Gelderse Ruin van Thomas Miedema, men lessen gaan volgen. Dat doe ik nu alweer zo’n 25 jaar.
Omdat ik al weer wat jaren meedraai als commissielid van de men vereniging en P.S.V. de Raerderhimruters ook de menners belangrijk vindt, heb ik besloten mijn steentje ook bij te dragen als algemeen bestuurslid.