Lessen


Binnen onze vereniging PSV Raerderhimruters is het mogelijk om met een eigen paard of pony lessen te volgen. Er wordt wekelijks les gegeven in dressuur en daarnaast is er twee-wekelijks springles. In de winterseizoen zijn er menlessen.

Voor de en dressuur- en springlessen is Bettie Boterhoek onze lescoördinator. U kunt haar via mail of telefoon benaderen wanneer u geïnteresseerd bent in het volgen van lessen bij onze vereniging. U mag 2 proeflessen volgen alvorens u definitief lid word. Af- en aanmelden voor een les kan via: bettieboterhoek@hotmail.com of 06-30366986.

 

Winter- en zomerlessen

De winterlessen worden gegeven in Manege Himmeren van de Familie Kluvers te Raerd. Deze lessen zijn van 1 oktober t/m 31 maart. De zomerlessen worden van 1 april t/m 30 sept in onze buitenbak Hynstewille gegeven op de Jiskepôle aan de Hegedyk nabij Raerd.

De dressuurlessen worden door twee verschillende instructeurs gegeven. Op dinsdag geeft Benjamin Bakker les en op woensdag geeft Caroline van den Ende les. Daarnaast is er twee-wekelijks springles van Stephanie van Delft.

 

Indeling dressuur- en springlessen winter 2018/2019 (start 1 oktober 2018)

Kijk hier voor de indeling:  (volgt zsm).

Mennen

In de winterperiode worden er menlessen gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Kluvers in Raerd (0566-601639).
Algemene regelgeving voor deelname aan de menlessen:
  • Lidmaatschap van de KNHS is verplicht.
  • Als je nog niet lid bent van een bij de KNHS aangesloten vereniging dan word je automatisch lid van de Raerderhimruters afd. Mennen tegen een bedrag van € 35,-. Per jaar.  Als menlid ben je uitgesloten van deelname van activiteiten die vanuit de Raerderhimruters worden georganiseerd. Wil je wel aan deze activiteiten deelnemen dan dien je volwaardig lid te worden. Dit graag aangeven bij aanvang van de menlessen.
  • Iedereen wordt lid voor de duur van één kalenderjaar. Indien men zijn lidmaatschap op wil zeggen moet dat schriftelijk gebeuren voor 1 november voor aanvang van het nieuwe kalenderjaar
  • Alle deelnemers rijden op eigen risico, denk aan een goede WA verzekering
  • Eerste les start ongeveer halverwege oktober. In totaal zijn er 20 lesavonden.
  • De kosten bedragen € 250,- voor de lessen.
  • In de week van Kerst en Nieuwjaar zijn er geen lessen.
  • Deelname aan de Dressuuravond als de Vaardigheidavond aan het einde van het menseizoen is bedoeld om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen. Op deze avonden zullen zowel de maandag als de woensdag kandidaten deelnemen.
  • Als u gebruik maakt van een van de aanwezige karren wordt hiervoor €2,- in rekening gebracht per keer. Dit bedrag kan aan het slot van het seizoen worden voldaan
  • De kosten van de lessen moeten voor 31 december zijn betaald.